D.talks

  • Author: Vários
  • Narrator: Vários
  • Publisher: Podcast
  • Duration: 19:52:18
  • More information

Informações:

Synopsis

, , . http://mdes.bezalel.ac.il/

Episodes

  • על פרויקט ״פלורנס״ (מעבדת עיצוב בשיתוף ביה״ח סורוקה) עם מאיה אטשטיין

    19/08/2021 Duration: 46min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם מאיה אטשטיין, בוגרת המסלול לעיצוב וטכנולוגיה בתואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. מאיה היא מעצבת שירות ומוצר ממוקד אנוש. שוחחנו עם מאיה על פרויקט ״פלורנס״, פרויקט ייחודי של בצלאל שהייתה שותפה להובלתו, בשיתוף ביה״ח סורוקה בבאר-שבע. במסגרת הפרויקט הוקמה מעבדת עיצוב בתוך בית החולים, ובה פעלו סטודנטיות וסטודנטים מכלל המחלקות בבצלאל על מנת לסייע בפתרון אתגרים שבית החולים ניצב בפניהם. האתגר המרכזי שבחר צוות בית החולים להציב בפני המעבדה הינו ״שיפור חווית האכילה במחלקת הילדים של בית החולים״. בפרק קיבלנו הצצה לפוטנציאל של תהליכי חדשנות מבוססי ״חשיבה עיצובית״ ולאופן שבו הם יכולים לסייע באתגרים מגוונים של בתי חולים סביב שיפור חוויות השירות והטיפול שהם מעניקים למטופלים והמלווים אותם.

  • על חשיבה עיצובית במגזר הציבורי עם איתי אייגס

    11/07/2021 Duration: 56min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם איתי אייגס, כלכלן עם עבר וניסיון עשיר במגזר הציבורי. בין שאר תפקידיו הרבים שימש איתי כסגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר ומנכ״ל משרד התיירות.  שוחחנו עם איתי על החשיפה שלו למתודולוגיה של ״חשיבה עיצובית״ והאופן בו הפכו לחלק מרכזי מהעבודה של צוותי החדשנות אותם הקים והוביל בעיריות שונות, במסגרת תכנית מיוחדת מטעם קרן בלומברג ומשרד הפנים. בפרק קיבלנו הצצה לאופן שבו תהליכי חדשנות מבוססי חשיבה עיצובית מקודמים במגזר הציבורי ועל הייחודיות של תהליכים אלו בהגעה לתובנות ופתרונות חדשניים ומקוריים סביב אתגרים של עיריות ומשרדי ממשלה.  איתי עזר לנו לקבל את הפרספקטיבה של כיצד נראים תהליכים אלו מצד מקבלי ההחלטות והאנשים בשטח.

  • על אמון בטכנולוגיה עם דר׳ רומי מיקולינסקי

    08/06/2021 Duration: 41min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם ד"ר רומי מיקולינסקי, חוקרת, מרצה וכותבת בתחומי טכנולוגיה ותהליכי חדשנות, ראשת התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל.   שוחחנו עם רומי על אמון בטכנולוגיה, סוגיה בוערת ומשמעותית בייחוד לאור הכניסה של טכנולוגיות אוטונומיות למרחב ולחיים שלנו.  בפרק עסקנו בחשיבות ובאופן שבו ניתן לטפח אמון של בני אדם בטכנולוגיות, דרך רקע היסטורי, מילון מונחים והגדרה של מהו בכלל אמון ובאיזה אופן עיצוב משחק או עשוי לשחק תפקיד בהגברת האמון שלנו בטכנולוגיות. רומי שיתפה בין השאר על פרויקט ייחודי של בצלאל יחד עם אוניברסיטת טוקיו אשר עוסק ובוחן את הנושא. 

  • Bottom Up ספיישל בוגרים 2020 - שני ליימן - מדיניות ציבורית

    20/12/2020 Duration: 37min

    *ספיישל בוגרות ובוגרים 2020* בוגרות ובוגרים של התואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל, במסלול לניהול עיצוב וחדשנות מספרים על פרויקטי הגמר שלהם, על הבעיה שהם מנסים לפתור באמצעות חשיבה עיצובית ועל הפתרון שהגיעו אליו במהלך הפרויקט. בפרק הזה, אירחנו את שני ליימן. בעשורים האחרונים חלה ירידה באמון הציבור במוסדות השלטון אשר מערערת את הלגיטימציה של הדמוקרטיה הייצוגית. שיתוף ציבור בתהליכי קביעת מדיניות זוהה כאמצעי לחיזוק אמון הציבור בשלטון וככלי יעיל לאיתור בעיות ולמציאת פתרונות חדשניים. עם זאת, רבים מהמהלכים לשיתוף ציבור אינם משיגים את מטרתם. פרויקט זה בוחן כיצד ניתן להגביר מעורבות אזרחית אפקטיבית בתהליכי עיצוב מדיניות בשלטון המרכזי. הפתרון שפותח הינו אשף תכנון (wizard) שתומך במעצב המדיניות בתהליך משתף-ציבור (Participatory policy making) - החל משלב התכנון ועד לשלב עיבוד התובנות וקבלת החלטות. ככל שיותר מעצבי מדיניות יקיימו תהליכים משתפים איכותיים עם הציבור, תגבר ההיתכנות לקביעת מדיניות בהתבסס על מידע רלוונטי מהציבור על צרכיו ורצונותיו.

  • ספיישל בוגרים 2020 - שי עשור - ״הקול או כלום״ > עוזרים חכמים בסביבה ביתית - בין הבטחה למציאות

    20/12/2020 Duration: 40min

    *ספיישל בוגרות ובוגרים 2020* בוגרות ובוגרים של התואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל, במסלול לניהול עיצוב וחדשנות מספרים על פרויקטי הגמר שלהם, על הבעיה שהם מנסים לפתור באמצעות חשיבה עיצובית ועל הפתרון שהגיעו אליו במהלך הפרויקט. בפרק הזה, אירחנו את שי עשור. ככל שהשירותים החכמים הופכים נגישים יותר, כך מתעצם הפער בין השיח הביקורתי אודות השפעות הטכנולוגיה על החברה, לסנטימנט העולה מצד המשתמשים, המבוסס ברובו על סיפוק צרכים ומתן פתרונות נקודתיים. פרויקט *הקול או כלום* של שי עשור בוחן פער זה דרך הפריזמה של רמקולים חכמים (עזרים קוליים בסביבה ביתית). הפרויקט מציע מרחבים להתערבות בפיתוח ממשקי קול (VUI) הנותנים עדיפות לצרכים האותנטיים של המשתמשים על פני האג'נדה התאגידית והשיקולים מסחריים.

  • ספיישל בוגרים 2020 - מיכל פרייפלד - סגירת פערים מגדריים בנתונים רפואיים

    20/12/2020 Duration: 31min

    *ספיישל בוגרות ובוגרים 2020* 3 בוגרות ובוגרים של התואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל, במסלול לניהול עיצוב וחדשנות מספרים על פרויקטי הגמר שלהם, על התהליך העיצובי, על הבעיה שהם מנסים לפתור באמצעות חשיבה עיצובית ועל הפתרון שהגיעו אליו במהלך הפרויקט.  בפרק הזה, אירחנו את מיכל פרייפלד. טיפולים רפואיים רבים, אבחונים ופיתוח תרופות הם תוצאה של מחקרים רפואיים המבוססים על נתונים שנאספו מגברים ללא התייחסות לנשים. הסיבה העיקרית להדרת נשים ממחקרים הייתה השינויים ההורמונליים התכופים בגוף האישה, שהופכים את מהלך המחקר למורכב ויקר יותר. לאור ממצאים אלה ואחרים המופיעים מדי יום, יש דחיפות רבה להבין את הסימפטומים המגדריים השונים של "מחלות נפוצות" ואת ההשפעה של תרופות וטיפולים על כל מין ומגדר. genderMED הוא פרויקט מחקר חדשני שמטרתו לסגור את הפער המגדרי בנתונים רפואיים על ידי דמוקרטיזציה של נתונים וקידום מחקר רגיש למגדר. הוא מסייע בסגירת הפערים המגדריים בנתונים רפואיים על ידי מתן פלטפורמה חינמית לסקרי פיילוט הרגישים למגדר. המידע שנאסף אנונימי לחלוטין והתוצאות זמינות לכולם.

  • על עיצוב תהליך ההחלמה מסרטן עם ענת שפירא

    17/11/2020 Duration: 01h03min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם ענת שפירא, בוגרת התואר השני בבצלאל במסלול ניהול עיצוב וחדשנות. ענת בעלת עסק עצמאי לשיווק דיגיטלי.  בקיץ 2018 אובחנה ענת בסרטן השד, בפרק שוחחנו עם ענת על החוויה אותה הפכה למקור עשייה עם הקמה של פלטפורמות שונות התומכות בנרמול השיח על הסרטן, עם כתיבת הטור Triple Positive בעיתון הארץ והקמת פודקאסט "המחלה".  חוויה זו גם היוותה נקודת המוצא לפרוייקט הגמר של ענת, שעסק בטיוב תהליכי החלמה בקרב צעירים חולי סרטן. שוחחנו עם ענת על האופן שבו היא שילבה את החשיבה והמתודלוגיות העיצוביות בתהליך המורכב כל כך אותו עברה.  שוחחנו איתה על התהליך המחקרי של הפרויקט, ולא פחות חשוב מזה, על הפתרון אותו מצאה וכיצד היא רואה כיצד פתרון זה מקבל תוקף, בימי הקורונה, משבר אשר מהווה הזדמנות לחדשנות ושינוי במערכת הבריאות.

  • על ״המשתמש בעל כורחו״ עם גיא צ׳רני

    27/10/2020 Duration: 56min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם גיא צ׳רני, בוגר התואר השני בבצלאל במסלול ניהול עיצוב וחדשנות שהוא יזם של מיזמים חברתיים וטכנולוגיים, כיום אחד המייסדים של חברת הרחפנים Atlas Dynamics.  בפרק שוחחנו עם גיא על האופן שבו הוא משלב את החשיבה והמתודלוגיות העיצוביות כיזם, כיצד עיצוב מבחינתו מהווה כלי לפתרון בעיות ועל החשיבות ההולכת וגוברת של מימד ״האחריות״ בתפקיד המעצב והיזם בתקופה הנוכחית ובעתיד.   פרויקט הגמר שלו בתואר, גיא עסק בעיצוב שירותים ומוצרים במרחב האורבני בעידן של ערים חכמות. כתוצאה מהמהלך המחקרי והיישומי של הפרויקט הוא חשף והגדיר סוג חדש של משתמש במרחב העירוני שצריך לקחת אותו בחשבון - ״המשתמש בעל כורחו״. שוחחנו עם גיא על התהליך המחקרי של הפרויקט ועל למה חשוב לכלול בתהליך העיצוב את המשתמש בעל כורחו כאשר אנחנו מעצבים מוצרים ושירותים חדשים במרחב העירוני

  • על ׳אמפתיה׳ עם דר׳ יוסי חסון

    07/10/2020 Duration: 58min

    בפרק הזה אנחנו משוחחים עם דר׳ יוסי חסון אשר המחקר שלו עוסק באמפתיה וויסות רגשי.  אמפתיה היא אחד המאפיינים החשובים ביותר של תהליך החשיבה העיצובית.  בתחילת המהלך העיצובי אנחנו מנסים להיכנס לנעליהם של המשתמשים, משוחחים איתם, מקשיבים להם, מתבוננים להם ומתוך כך מנסים להבין ולזקק את הצורך שלהם ואת הבעיה שאנחנו שואפים לפתור עבורם.   דיברנו עם יוסי על מהי ״אמפתיה״, מה גורם לנו להיות יותר או פחות אמפתיים, באיזה אופן אנחנו יכולים לשלוט ולווסת את האמפתיה שלנו וקצת על האופן שבו הוא מבצע את המחקרים שלו, לא רק ״בתנאי מעבדה״ אלא גם בשטח, בפעולות יצירתיות. 

  • על מציאויות מהונדסות עם רונאל מור

    20/08/2020 Duration: 01h09s

    בפרק הזה אנחנו מארחים את רונאל מור, מחולצי העיצוב האינטראקטיבי בישראל, מרצה ותיק במחלקה לתקשורת חזותית ומרצה במסלול לעיצוב וטכנולוגיה בתואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. שוחחנו עם רונאל על מציאויות מהונדסות (מציאות רבודה, מציאות מדומה ומה שבניהם), קצת על ההיסטוריה וההתפתחות של התחום, על היישומים הקיימים, על יישומים עתידיים ועל יישומים דמיוניים. בין השאר דיברנו על למה הטכנולוגיה הזו עדיין לא נכנסה באופן יותר משמעותי ליום יום שלנו, מה צריך לקרות כדי שזה יקרה ובאילו תחומים יש הזדמנויות משמעותיות למדיום הזה לעשות שינוי מהותי בחיים שלנו.  הגענו סקרנים מאוד לפרק הזה ויצאנו ממנו עוד יותר

  • על ׳ניהול עיצוב׳ עם רועי ביגר

    28/07/2020 Duration: 55min

    האורח בפרק הזה הוא רועי ביגר- ראש המסלול לניהול עיצוב וחדשנות שמוביל גם את המרחב לטכנולוגיות חדשות בבצלאל (BezalelX) שוחחנו עם רועי על הדרך המקצועית שלו, החל מסיום לימודיו בתואר הראשון בעיצוב תעשייתי בבצלאל, העבודה הראשונה שלנו בסטודיו לעיצוב כמעצב מוצר, המעבר שלו לחברת שורש כמנהל מוצר ולאחר מכן כסמנכ״ל הפיתוח של החברה, העבודה שלו כסמנכ״ל חדשנות בסטארטאפ בתחום המכשור הרפואי ועל הובלת המסלול לניהול עיצוב בבצלאל.  דרך הסיפור של רועי והמעבר שלו ממעצב למנהל עיצוב ניסינו להבין ולפצח יחד מה זה אומר ״ניהול עיצוב״, מה התפקיד של מנהלי עיצוב ולמה התחום הזה מתפתח והופך ליותר ויותר רלוונטי ומשמעותי עבור חברות וארגונים 

  • על אימוץ חדשנות במערכת הבריאות עם מיכל איתן

    19/05/2020 Duration: 56min

    מארחים (שוב) את מיכל איתן, לשעבר ראש התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל לשיחה על נושא שהיה תמיד רלוונטי אבל עכשיו יותר מתמיד - אימוץ חדשנות במערכת הבריאות.  לאחר שסיימה את תפקידה בבצלאל, החליטה מיכל להתמקד בתחום הבריאות על מנת לנסות ולהוביל שינויים באחת המערכות המורכבות ביותר והשמרניות ביותר (עד הקורונה..) על בסיס הניסיון הנרחב שלה בהובלת תהליכי שינוי ושימוש במתודלוגיות של חשיבה עיצובית. שוחחנו בין השאר על הפרויקטים שהייתה שותפה להם בבית החולים שיבא תל השומר ועל הסטארטאפ הנוכחי שהיא חלק ממנו שמנסה לייצר ממשק יעיל וידידותי במטרה להנגיש מידע רפואי ותהליכים רפואיים

  • על ״עבודה מרחוק״ עם שרולי ראפס - מהודרת קורונה

    16/04/2020 Duration: 31min

    פרק ברוח הקורונה, שבו שוחחנו עם שרולי ראפס, בוגר התוכנית, במסלול ניהול עיצוב וחדשנות על ״עבודה מרחוק״.  עבור שרולי, ״עבודה מרחוק״ זה לא דבר שנחת עליו ברגע אחד ומשום מקום, זו הייתה שגרת העבודה שלו בשש השנים האחרונות. פרויקט הגמר שלו במסגרת התכנית עסק בנושא של עבודה מרחוק וכיצד מייצרים סביבת עבודה פרודוקטיבית לצוותים שעובדים מרחוק מבלי לאבד את המימד החברתי של עבודה בצוות.  שוחחנו עם שרולי על החוויה האישית שלו, על האתגרים וההזדמנויות שעבודה מרחוק מייצרת, על התובנות שלו מתוך המחקר שביצע וניסינו יחד להבין איך ניתן ״לעצב״ שגרת עבודה מרחוק שתהיה גם פרודוקטיבית וגם תעצים את הפן החברתי 

  • ספיישל בוגרים - צליל ריבק - פלטפורמה לקידום מוסיקאים עצמאיים

    23/02/2020 Duration: 25min

    ***ספיישל בוגרים*** בפרק האחרון של ספיישל הבוגרות והבוגרים, שוחחנו עם צליל ריבק בוגרת המסלול לניהול עיצוב וחדשנות. צליל היא מוסיקאית ומתוך החוויה שלה כמוסיקאית עצמאית, פרויקט הגמר שלה עסק בפיתוח פלטפורמה שמטרתה לתת למוסיקאים עצמאיים כלים וסביבה תומכת כדי שיצליחו לבסס את הקריריה שלהם לא רק בהיבט האמנותי אלא גם בהיבט הכלכלי. מטרת הפלטפורמה היא לאפשר לעוד מוסיקאים עצמאיים ליצור ולהוציא את האמנות שלהם לעולם.

  • ספיישל בוגרים - סתו מורן-לשם - עיצוב לשינוי ״חווית זמן ההמתנה״

    23/02/2020 Duration: 33min

    ***ספיישל בוגרים*** אנחנו חוזרים לאוויר עם ספיישל מיוחד שבו אירחנו בוגרות ובוגרים טריים של התואר השני לעיצוב תעשייתי בבצלאל כדי לשוחח איתם על פרויקטי הגמר שלהם. בפרק הזה שוחחנו עם סתו מורן-לשם, בוגרת המסלול לניהול עיצוב וחדשנות. ביום יום, סתו היא מיקרו-קופית שהופכת חוויות משתמש של מוצרים דיגיטליים להרבה יותר נעימים שמדברים בשפה של בני אדם. פרויקט הגמר של סתו עסק ב״זמן ההמתנה״ בחוויות שירותיות - במקרה שלה היא חקרה את תהליך השירות של מטופלות IVF (נשים העוברות טיפולי הפרייה) וכיצד הופכים את כל ה״חוויה״ המורכבת הזו, שיש בה המון פרקים של המתנות שעשויות לייצר מתח, תסכול וחרדה לחוויה שהיא יותר שקופה, מונגשת ואף ידידותית.

  • ספיישל בוגרים - שי צוקר - רובוטיקה במרחב הטיפולי

    23/02/2020 Duration: 35min

    ***ספיישל בוגרים***  אנחנו חוזרים לאוויר עם ספיישל מיוחד שבו אירחנו בוגרות ובוגרים טריים של התואר השני לעיצוב תעשייתי בבצלאל כדי לשוחח איתם על פרויקטי הגמר שלהם. בפרק הזה, שוחחנו עם שי צוקר, בוגר המסלול לעיצוב וטכנולוגיה. הפרויקט של שי עסק בחיבור ובשילוב של רובוטיקה בתהליכי טיפול של לקויות למידה אצל ילדים. שוחחנו עם שי על מאיפה צץ הרעיון לעסוק בנושא זה, על שיתוף הפעולה במסגרת הפרויקט עם אוניברסיטת בן גוריון ועל ההשלכות והפוטנציאל של הפרויקט לשנות את האופן שבו תהליכים טיפוליים אלו מתקיימים כיום מבלי כמובן לאבד את המימד האנושי. 

  • כשחשיבה עיצובית פוגשת כלכלה התנהגותית

    16/04/2019 Duration: 01h09min

    הפעם אנחנו שמחים לארח את רועי בן דור, מומחה לחשיבה יצירתית, כלכלה התנהגותית וחדשנות Q: Behavioral Thinking והמנכ״ל המייסד של חברת רועי מתעסק בתחומים אלו כבר מספר שנים וביצע פרויקטים של חשיבה חדשנית עם חברות עצומות ומפתח מודלים חדשים בתחומים אלו אשר שואבים השראה ממודלים של חשיבה עיצובית. הזמנו את רועי כדי לדבר איתו על חדשנות מפריזמה של כלכלה התנהגותית. בתור מעצבים שעסוקים באמפתיה ומחקר משתמשים, הפן הפסיכולוגי והכמותי הוא חתיכה חסרה וחשובה ששווה ללמוד, ויכולה להכיל בחובה אימפקט גבוה עבור המשתמש. :Q בקרו באתר של www.q-bt.co

  • חווית משתמש מהקצה אל הקצה עם יניב שריג

    07/03/2019 Duration: 55min

    חווית משתמש זה לא תחום לא מדובר (בלשון המעטה), יש מלא מקורות מידע בתחום, מלא הרצאות, כנסים, בלוגים, פוסטים, ציוצים, קבוצות פייסבוק, קבוצות וואטסאפ, טלגרם ועוד ועוד. אירחנו את יניב שריג, מחלוצי התחום בישראל, מעצב תעשייתי במקור, שיש לו קריירה מגוונת ועשירה כחוקר ומאפיין חווית משתמש רגע לפני שעשה רילוקיישן לאמסטרדם לפרק נוסף, הפעם כחוקר ומאפיין בבוקינג.קום. קיבלנו מיניב טייק מקיף על איך מייצרים חווית משתמש טובה, מן הקצה אל הקצה. שוחחנו בין השאר על האופן שבו רצוי לגשת ולעשות את המחקר שיביא לתובנות הכי מדויקות, על הטעויות הנפוצות בשלבים השונים של איפיון החוויה ועל הפן הפסיכולוגי שכולל בין השאר זיהוי מוטיבציות ויצירת הרגלים. תבלו

  • די.טוקס | פרק #06 | חינוך שוויוני ויצירתי עם דייויד קליפורד (באנגלית)

    03/01/2019 Duration: 01h55s

    כיצד מייצרים בתי ספר ומערכת חינוך באופן כללי שהופכת את התלמידים לסקרנים יותר, יצירתיים יותר ואמפתים יותר כלפי הסביבה שלהם ? בפרק הזה, אירחנו את דייויד קליפורד, שעוסק בעיצוב בעולם החינוך. דייויד הקים פרויקטים מגוונים ורדיקלים לשינוי האופן שבו מורים ותלמידים תופסים ועושים חינוך. לפרק הצטרפה כמראיינת אורחת דנה פריבס, שהתראיינה בפרק #3 על התחום והמיקס המיוחד והמרתק של עיצוב בעולם החינוך.

  • די.טוקס | פרק #05 | עיצוב חוויה אורבנית עם ענבר וייס

    13/12/2018 Duration: 55min

    לכל עיר יש את התחושה שלה. כל עיר משדרת איזשהו מסר למי שחי בה ולמי שמבקר בה. מה הופך עיר ל"תוססת", כיצד לכל עיר יש את החוויה האורבנית הייחודית שלה? כיצד יש ערים שפשוט כיף לנו לשוטט בהן וכיצד מאירים עיר שהתחושה בה או שהיא נתפסת לעיתים קרובות כעיר כבויה? בפרק הזה אירחנו את ענבר וייס, אדריכלית, כיום מנכ"לית ארגון "רוח חדשה" בירושלים. ניסינו לפצח עם ענבר את האופן שבו עיצוב ותכנון משפיע על איכות החיים שלנו בעיר, דרך הפרספקטיבה שלה מעבודה במגזר פרטי, במנהל תכנון במשרד האוצר וכיום כמנהלת ארגון חברתי אשר דרך פעולות "מהשטח" מנסה לייצר בירושלים חוויה אורבנית אחרת.

page 1 from 2